Påverkan

Jag har börjat fundera en hel del på hur hästar och ryttare påverkar varandra. Då menar jag inte mentalt eller psykiskt, eller fysiskt. Allt du gör som ryttare påverkar ju faktiskt hästen fysiskt. Är du lite sne i kroppen så påverkar det hästen som i sin tur måste kompensera och sen få besvär.

Det kan ju självklart även vara åt andra hållet. En häst som är mycket stram i en sida och man som ryttare får kämpa väldigt mycket med kan ju i sin tur påverka ryttaren.

Jag red själv en häst igår som just är väldigt stram i vänster sida och som den fysioterapeut jag är så jobbade jag extra med den sidan. Detta ledde till att jag idag har ont vid höger skulderblad. Som tur är jobbar jag med en fantastisk fysioterapeut som kunde ge mig lite mjukdelsbehandling.

Det här med hur hästar och ryttare påverkar varandra är nåt jag skulle vilja titta mer på. Hmm… kanske en framtida magister eller master. Tål att tänkas på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s