Anmält mig till kurser

Att det ska vara så svårt att läsa vidare. Vill ju bli godkänd av Jordbruksverket, men vägen dit känns allt längre. Jag är egenföretagare och då får man inte skriva kontrakt med SLU. Annars har vidareutbildningen på SLU i Uppsala startat. Skulle så gärna vilja gå den.

Det finns en vidareutbildning för fysioterapeuter/sjukgymnaster i Liverpool, England. Jag har funderat på att läsa den istället. Flera av mina kollegor läser den och nyligen blev en av mina vänner godkänd av Jordbruksverket efter att ha läst i Liverpool. Det är bara att just nu känner jag att det inte är möjligt att läsa i Liverpool, även om utbildningen är på distans. Jag jobbar heltid på human och har barn som börjar komma upp i skolåldern med läxor, aktiviteter och allt vad det innebär.

Så vad kan man göra istället om man inte kan läsa det man egentligen vill läsa? Jag har anmält mig till två kurser på SLU i Skara i höst. Den första är om hundens och kattens etologi. Läste hästens etologi på gymnasiet. Jag tycker att det här med etologi är mycket intressant. Varför beter sig djuret på just det sättet? Sitter gärna och betraktar djur och deras beteende. Sen tycker jag att det är viktigt att förstå varför djuret beter sig som det gör när jag jobbar med det jag gör. Den andra kursen är om djurparkdjurens beteende. Den är nog egentligen mer för egenintresse. Jag har alltid facinerats av djurparkens djur. Nu när jag dessutom flyttat till Bohuslän bor jag väldigt nära en djurpark, som jag redan hunnit besöka 4 gånger.

Jag ser fram emot hösten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s