LSVETs hästdag på Broknäs

Den 8 november tog jag tåget till Stockholm. Jag var full av förväntan för det här skulle bli en spännande helg. Hittade vandrarhemmet jag och checkade in. Hade svårt att sova den natten. Inte bara för att jag såg fram emot morgondagen utan även för att jag delade rum med 2 främmande kvinnor. I samlingsrummet hade ett gäng ryssar(?) fest, men de slutade vid kl23 och allt blev tyst.

Jag skulle iväg innan vandrarhemmets frukost serverades så jag köpte med mig från 7eleven. På väg till centralstation, där jag skulle träffa dem jag skulle åka med, stannade jag till utanför Åhléns. Tycker om deras julskyltning. Utanför  centralstationen såg jag en rosa mössa, som vi skulle hålla utkik efter, som tillhörde en av mina kollegor. Vi hittade fler förvirrade själar och tillslut kom bilen vi skulle åka med.

Det gick riktigt bra att hitta ut till Broknäs Gård. Tänk att få vara på den plats där Broknäsflickorna utspelade sig. Läste dem när jag var liten. Först fick vi frukost och kunde knyta nya och gamla band. Tänk att vi var 5 personer från akupunkturkursen jag läste för snart 2 år sedan! 🙂

På förmiddagen fick en teoretisk introduktion till long reining. Det lät riktigt spännande och jag såg fram emot att få testa själv. Efter teorin fick vi se det praktiskt. Jag var riktigt imponerad. Att hästar kan samla sig så att hästen kan trava i samma tempo som man själv går. Och den ena hästen som visades var dessutom en travare!

Sen var det lunch, en god sallad, och efter det var det äntligen vår tur att få testa. Jag fick testa på en 22-årig vallack som aldrig gjort detta förut. Kan säga att jag inte hade trott att han var 22 år. Det var jätte kul! Efter en stund fick vi lite fria tyglar att prova de olika hästarna. Skritt, trav, förvänd öppna. Mer hann vi inte för sen var det fika. Jag hade gärna fortsatt, för jag tyckte verkligen om long reining.

Efter fikat kom det en man som pratade om sadlar. Även det var intressant. Han pratade om hur den ska ligga, hur ofta den ska stoppas om, vad den ska stoppas om med m.m. Han visade även olika typer av sadlar på en häst och pratade lite om skillnaderna.

När han var färdig blev det lite sjukgymnastprat, kollegor emellan. Det är sällan man kan göra det så jag uppskattar verkligen när det väl blir av.

Sen var det tillbaka till vandrarhemmet. Såg på film och den här natten sov jag mycket bättre. Var själv i rummet. Efter frukosten var det bara att gå tillbaka till centralstationen för att åka tåget hem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s